2 Ağustos 2009 Pazar

sun.day.sky.yetişin.


Dün hastalık nedeniyle katılamadığım sun.day.sky aktivitesine bugün erkenden geldim. Zaten adı üstüne pazar günü gökyüzüsü. Şemsiyelerin altına kurulmuş tahta banklarda oturmaktayım. Müzik pazar ruhuna uygun, dün gecenin alkolik etkisini temizleyen türden. Soft rock, blues, jazz, nu jazz sekmelerinde gidip geliyor.Daha iki dakika önce vinyl markette tanesi 10-20 TL fiyat aralığında bulunan plaklara baktım, hemen sonra yanındaki CD reyonuna uğradım. Seçenekler çeşitli. Satıcılar ilgili.

Bunlardan on dakika önce de Bugga‘nın standına uğramış, hastası olduğum Sadi Tekin’in Pick Me koleksiyonuna yeni katılan bardak altlıklarına göz atmış, Bagie‘nin yırtılmaz, bozulmaz, su geçirmez yanmaz çantalarına hayran olmuştum. Ama bunların hepsi başlı başına birer yazı konusu olduğundan, yarının gündemine bırakıp şimdilik alandan izlenimlerime geri dönüyorum.

Hava sıcak olabilir ama sular buz gibi. 2 TL. Bu arada günün devamı için bilgi veriyorum bira 7, mısır 7, köfte 8, hot dog 8, patates 5, karpuz 3, vodka, her festivalin ruhuna uygun olarak 15 TL. Giriş parası konusunda endişe duymayın. Sadece otoparka 12 TL vereceksiniz.

Tamirhane ve Otto günlük menülerini halkın kullanımına açmış durumdalar. Pazar kahvaltıcıları ve çok cocuklu aileler masalara kurulmuş, portakal sularını yudumlamakta.

Çocuklar Leonardi sponsoruğunda tramplenden atlayıp, satrancın inceliklerini öğrenmek için Çocuk alanında tepinmekteler. Bu arada giderek sayısı artmakta olan sarışın çocuklar ilgimi çekiyor. Bunun nedeni yabancılarla yapılan evlilikler mi, Türk halkının tipi mi değişti?

Saatler ilerledikçe çimlerde yaşama oranı ve coctail bar sakinleri de artış göstermekte. Akşam sahne alacak olan raggie grubu Sattas’ın sahne çalışmaları son hızda sürmekte.

Anlayacağınız 2 Ağustos Pazar günü, santralistanbul’da hafif meşrep, nahoş bir hava hüküm sürmekte. Köpekli beylerle, minili kızlar burdaysa, sen nerdesin?

- HaZalyılMaz

sun.day.sky.yetişin.SocialTwist Tell-a-Friend

0 yorum...:

Yorum Gönder